Racefiets Accessoires Overzicht

Informatie over racefiets accessoires en artikelen.
Lees de informatie en maak weloverwogen keuzes.

Fietsnavigatie

De navigatie is niet meer weg te denken uit de auto terwijl dat nog niet zo het geval is voor op de fiets. Toch is de markt voor fietsnavigatie wel met een opmars bezig. Er zijn tegenwoordig ook heel veel mogelijkheden op het gebeid van navigatie. Ze kunnen naast je route en positie ook andere nuttige informatie bijhouden zoals hoogte, hartslag en trapfrequentie. Maar voordat U een keuze maakt moet U wel op de volgende punten letten.

Is de navigatie gemakkelijk te bedienen? De meeste navigatiesystemen zijn uitgerust met touchscreen. Dat is op zich mooi maar als het koud is en je hebt handschoenen aan op de fiets, dan is het ook belangrijk dat het scherm werkt met handschoenen aan. Tevens is het makkelijk als het menu niet te ingewikkeld in elkaar zit en een menu in het Nederlands is erg handig.

Hoe zit het met het kaartmateriaal? Bijna elk navigatiesysteem is uitgerust met een standaard kaartmateriaal met alleen hoofdwegen erop. Op deze kaarten staan geen fietspaden. Hiervoor zijn speciale kaarten gemaakt maar die zijn wel vrij prijzig. De ANWB levert speciale fietskaarten onder de merknaam “Onroute”. Tegenwoordig is er Open Mapsource (OpenFietsmap), en dit is geheel gratis. De Open Mapsource word continu bijgewerkt en verbeterd door vrijwilligers. Op internet kunt U aanwijzingen vinden hoe dit te gebruiken.

 

 

garmin-edge-touring-fietsnavigatiemio

 

 

 

 

 

 

 

 

Ongetwijfeld is Garmin het bekendste merk als het gaat om fietsnavigatie. Garmin heeft ook het uitgebreidste assortiment. Een goed tweede merk is Mio met ook een mooie serie met navigatiesystemen. Ook is het merk Falk een goede keus.

In onze webshop kunt U het juiste navigatiesysteem vinden.

Fietsendragers

Een rondje fietsen is natuurlijk lekker maar altijd in dezelfde omgeving rijden kan een keer gaan vervelen. Dan is er natuurlijk niets leukers om de auto te pakken en de fiets mee te nemen naar een onbekend stukje natuur om daar eens wat kilometers weg te trappen. En wat dacht U ervan om de fiets mee te nemen op vakantie. In de zomer ziet U vaak dat de men de fietsen graag meeneemt naar het buitenland zoals Frankrijk of Italië omdat daar uiteraard de bergen zijn die wij in Nederland niet kennen.

Nu zijn er verschillende manieren om een racefiets mee te nemen met de auto. Bent U alleen, dan zou U kunnen overwegen om de fiets achterin de auto te leggen door de bank plat te gooien. Maar om meerdere fietsen mee te nemen naar een toertocht of op vakantie zijn er een paar mogelijkheden. Heel veel mensen hebben een fietsendrager voor op de trekhaak, dat is natuurlijk het makkelijkst, maar sommige mensen kiezen ervoor om de fietsen op dak van de auto te zetten. Er is heel veel keuze uit verschillende soorten fietsendragers.

hapro_atlas_3_free_13pin_a

Bent U op zoek naar een geschikte fietsendrager voor Uw auto? Een voor op dak of voor op de trekhaak? Dan moet U hier zeker even kijken.

Racefiets handschoenen

Goede racefiets handschoenen zijn erg handig tijdens het racefietsen.

Niet alleen houden de handschoenen  je handen warm, maar ze bieden ook een stukje veiligheid en comfort op de racefiets. De meeste handschoenen zijn winddicht en waterdicht. En dat is erg lekker als je je rondjes fietst in het koude Nederland.

Goede racefiets handschoenen geven je extra grip op de vingers en handpalmen door de zogenaamde gripzones op de handschoenen. Zo krijg je nog meer controle over jouw racefiets. Ook kunnen de handschoenen dempende kussentjes hebben. Hierdoor worden je polsen en armen ontlast doordat de schokken van het asfalt worden gedempt. Daarnaast bieden de handschoenen een stukje veiligheid als je onderuit gaat op het asfalt.

De meeste racefiets handschoenen hebben open vingertoppen, deze worden meestal in de zomer gedragen. Sommige wielrenners vinden dit aangenamer omdat ze dan meer controle hebben over het stuur. Voor de koude dagen zijn er uiteraard ook warme winterhandschoenen.

Het is wel belangrijk dat jouw handschoenen de juiste maat hebben. Ze mogen niet te los zitten maar moeten iets strak om je hand zitten. Dit ook om een zo goed mogelijke controle te houden over het stuur. Let wel op dat de meeste fabrikanten hun eigen maten aanhouden maar dit wordt goed vermeld  in de webshop.

Voor de juiste handschoenmaat moet je jouw handbreedte opmeten doormiddel van een meetlint. Zorg dat je de omtrek hebt van de hand iets onder de knokkels. Daarmee bepalen ook de fabrikanten de maat van de handschoen.

In de volgende tabel kan je ongeveer inschatten welke maat handschoen je moet hebben. Maar neem in de webshop een kijkje per handschoen om bij de juiste maat uit te komen.

Racefiets handschoenen S M L XL XXL
Handomtrek (cm) 17-20 20-22 22-24 24-25 25>

Hartslagmeter en fietscomputer

computer1Wanneer u vaker op de fiets zit wilt u zichzelf ook wel voeden met wat extra informatie. De snelheid is natuurlijk belangrijke informatie die je graag wilt ontvangen maar daarnaast zijn er nog veel meer functies die je kunt ontvangen.

Een hartslagmeter en fietscomputer kan dan uitkomst bieden. Vaak zijn deze apparaten aan elkaar aan gesloten zodat u informatie kan krijgen over uw hartslag op de fietscomputer. Een fietscomputer waar alleen de snelheid, afstand en tijd op staat heb je al gauw voor een kleine 15 euro. Wil je daarbij extra informatie ontvangen zoals een hartslagmeter of hoogtemeter gaat de prijs al snel omhoog richting de 100 euro. Bedenk dus goed wat voor informatie jij wilt ontvangen van jou hartslagmeter en fietscomputer voordat je er 1tje gaat kopen.

Naast gecombineerde hartslagmeter en fietscomputer zijn er ook nog losse hartslagmeters te krijgen. Deze hartslagmeters zijn vaak in de vorm van een horloge waar dan ook de hartslag op wordt getoont. Er zijn zelf hartslagmeters die hele grafieken van jou hartslag laten zien. Maar de prijs van deze meters zijn in vergelijking zo hoog dat alleen een professionel deze zou willen kopen. Het verschil tussen een hartslagmeter en fietscomputer is dat een hartslagmeter meestal wordt gebruikt om tijdens de training informatie te krijgen en een fietscomputer is er om tijdens de rit jou meer informatie te geven. Alle hartslagmeter en fietscomputer lopen op een kleine lithium batterij. Deze zogenaamde knoopcel batterij is overal wel te verkrijgen.

computer

 

 

 

 

 

 

 

Een goede fietscomputer laat minimaal de volgende gegevens zien: Snelheid, gemiddelde snelheid, klok, stopwatch, rijtijd, temperatuur en is natuurlijk gemakkelijk te bevestigen op het stuur. Misschien een kleine tip: Koop een fietscomputer met ingebouwde licht functie zodat je ook nog up to date blijft wanneer het begint te schemeren of al donker begint te worden.

Ga dus goed bij jezelf na of je een fietscomputer wilt kopen met ingebouwde hartslagmeter of een aparte hartslagmeter horloge.

Bekijk hier de fietscomputers.

Racefiets Bril

Bij een wielrenner hoort uiteraard ook een racefiets bril. Een racefiets bril beschermt de wielrenner tegen vuil, zon, regen, zand, vliegen enz. Wanneer je op de fiets zit zonder racefiets bril merk je snel genoeg dat je eigenlijk niet zonder kan. Je wilt niet dat er iets in je ogen komt terwijl jij met 40 km per uur over het asfalt heen rijdt. Ook hebben de meeste racefiets brillen verschillende soorten glazen voor verschillende soorten weerstypen.

brilDonkere glazen zijn voor zonnige dagen.
Gekleurde glazen worden gebruikt bij bewolkt weer of mist wanneer er minder licht is om meer contrast te krijgen.
transparante glazen worden gebruikt bij regen of wanneer er om andere redenen oogbescherming nodig is.

Zerorh-olympo-contador-geel

 

 

 

 

 

De meeste glazen worden gemaakt van PC (polycarbonaat) dat krasbestendig is, 100% bescherming biedt tegen UV straling en daarnaast super sterk en onbreekbaar.

Zorg er wel voor dat de racefiets bril niet jouw beeld vervormt of verkleurd want dat fiets niet prettig. Je kan ook kiezen voor een bril met gepolariseerde glazen. Hier hangt wel een extra prijskaartje aan vast maar het neemt wel alle schitteringen van de zon weg. Zo wordt je niet verblind door de zon als je bijv. langs water rijdt of over een nat wegdek.

Daarnaast krijg je bij elke racefiets bril wel een hoesje om jouw bril te beschermen.

Uiteraard vind U ook weer een uitgebreid assortiment in onze webshop.