Racefiets handschoenen

Goede racefiets handschoenen zijn erg handig tijdens het racefietsen.

Niet alleen houden de handschoenen  je handen warm, maar ze bieden ook een stukje veiligheid en comfort op de racefiets. De meeste handschoenen zijn winddicht en waterdicht. En dat is erg lekker als je je rondjes fietst in het koude Nederland.

Goede racefiets handschoenen geven je extra grip op de vingers en handpalmen door de zogenaamde gripzones op de handschoenen. Zo krijg je nog meer controle over jouw racefiets. Ook kunnen de handschoenen dempende kussentjes hebben. Hierdoor worden je polsen en armen ontlast doordat de schokken van het asfalt worden gedempt. Daarnaast bieden de handschoenen een stukje veiligheid als je onderuit gaat op het asfalt.

De meeste racefiets handschoenen hebben open vingertoppen, deze worden meestal in de zomer gedragen. Sommige wielrenners vinden dit aangenamer omdat ze dan meer controle hebben over het stuur. Voor de koude dagen zijn er uiteraard ook warme winterhandschoenen.

Het is wel belangrijk dat jouw handschoenen de juiste maat hebben. Ze mogen niet te los zitten maar moeten iets strak om je hand zitten. Dit ook om een zo goed mogelijke controle te houden over het stuur. Let wel op dat de meeste fabrikanten hun eigen maten aanhouden maar dit wordt goed vermeld  in de webshop.

Voor de juiste handschoenmaat moet je jouw handbreedte opmeten doormiddel van een meetlint. Zorg dat je de omtrek hebt van de hand iets onder de knokkels. Daarmee bepalen ook de fabrikanten de maat van de handschoen.

In de volgende tabel kan je ongeveer inschatten welke maat handschoen je moet hebben. Maar neem in de webshop een kijkje per handschoen om bij de juiste maat uit te komen.

Racefiets handschoenen S M L XL XXL
Handomtrek (cm) 17-20 20-22 22-24 24-25 25>

Aanbevolen wielerhandschoenen

We hebben drie toppers voor je gevonden om aan te hebben tijdens het fietsen. Check de linkjes voor meer informatie.

Nummer 1

Rogelli Phoenix fietshandschoenen

Nummer 2

Rogelli Ducor Fietshandschoenen

Nummer 3

Rogelli Belcher Wielerhandschoen