Hartslagmeter en fietscomputer

Wanneer u vaker op de fiets zit wilt u zichzelf ook wel voeden met wat extra informatie. De snelheid is natuurlijk belangrijke informatie die je graag wilt ontvangen maar daarnaast zijn er nog veel meer functies die je kunt ontvangen.

Een hartslagmeter en fietscomputer kan dan uitkomst bieden. Vaak zijn deze apparaten aan elkaar aan gesloten zodat u informatie kan krijgen over uw hartslag op de fietscomputer. Een fietscomputer waar alleen de snelheid, afstand en tijd op staat heb je al gauw voor een kleine 15 euro. Wil je daarbij extra informatie ontvangen zoals een hartslagmeter of hoogtemeter gaat de prijs al snel omhoog richting de 100 euro. Bedenk dus goed wat voor informatie jij wilt ontvangen van jou hartslagmeter en fietscomputer voordat je er 1tje gaat kopen.

Naast gecombineerde hartslagmeter en fietscomputer zijn er ook nog losse hartslagmeters te krijgen. Deze hartslagmeters zijn vaak in de vorm van een horloge waar dan ook de hartslag op wordt getoont. Er zijn zelf hartslagmeters die hele grafieken van jou hartslag laten zien. Maar de prijs van deze meters zijn in vergelijking zo hoog dat alleen een professionel deze zou willen kopen. Het verschil tussen een hartslagmeter en fietscomputer is dat een hartslagmeter meestal wordt gebruikt om tijdens de training informatie te krijgen en een fietscomputer is er om tijdens de rit jou meer informatie te geven. Alle hartslagmeter en fietscomputer lopen op een kleine lithium batterij. Deze zogenaamde knoopcel batterij is overal wel te verkrijgen.

Een goede fietscomputer laat minimaal de volgende gegevens zien: Snelheid, gemiddelde snelheid, klok, stopwatch, rijtijd, temperatuur en is natuurlijk gemakkelijk te bevestigen op het stuur. Misschien een kleine tip: Koop een fietscomputer met ingebouwde licht functie zodat je ook nog up to date blijft wanneer het begint te schemeren of al donker begint te worden.

Ga dus goed bij jezelf na of je een fietscomputer wilt kopen met ingebouwde hartslagmeter of een aparte hartslagmeter horloge.

Bekijk hier de fietscomputers.