Wielerkleding

Een echt wielrenner heeft natuurlijk ook knappe wielerkleding nodig. Wilt U zich een beetje prof voelen dan kunt U mooie wielerkleding kopen van alle internationale profploegen. Met zo’n pak, van bijvoorbeeld de regenboogtrui of van het nationale team of een profteam, is het net echt. Natuurlijk hoeft dat niet per se en kunt U ook gewone wielerkleding kopen zonder al die reclame.

Bij de broeken zit er een zemen lap ter hoogte van het kruis zodat het iets comfortabeler zit op een hard zadel.

Met mooi weer rijd U natuurlijk met korte mouwen en in een korte broek. Toch kan het in de vroege uurtjes nog best fris zijn en daarvoor zijn er speciale arm en been. Die kunt U los van het pak aantrekken en als het warm genoeg is zijn deze makkelijk weer uit te trekken.

Om koude voeten te voorkomen zijn er overschoenen. Deze zijn elastisch en sluiten strak om de schoenen heen. De meeste overschoenen zijn wind en waterdicht.

Stijlvolle en unieke wielerkleding

Ook heb je nog speciale racefiets sokken. Deze hebben als voordeel dat uw voeten droog en warm worden gehouden door de goede afvoer van vocht. Ook hebben de meeste sokken een dubbelgeweven spits en hiel.

Niet onverstandig is het rijden met handschoenen. Dit heeft als voordeel dat het meer grip heeft op het stuur en bescherming bied bij valpartijen. Handschoenen kunnen open vingertoppen hebben maar in de winter is het toch plezieriger met compleet dichte handschoenen.

U kunt een mooi aanbod van wielerkleding vinden in onze webshop.