Koop niet meteen een nieuwe racefiets

De Tour de France 2016 is in volle gang. De eerste verschillen in het klassement zijn gemaakt en mede door het uitvallen van Alberto Contador zal met name Chris Froome weer aanspraak op de eindoverwinning willen maken. Ook de Nederlanders doen het goed. Bauke Mollema gaat goed mee in de bergritten en staat in de top tien van het algemeen klassement. Tom Dumoulin wist op prachtige wijze een etappe in de bergen te winnen.

Het mooie van wielrennen is dat iedereen de sport kan beoefenen. Je hebt er alleen een fiets voor nodig. En hoe professioneler je het aan wilt pakken, hoe meer materiaal je kunt kopen om nog harder of beter te gaan fietsen. Zelf een racefiets kopen lijkt heel eenvoudig. En bekend is dat rondom de maand juli (waarin steevast de Tour de France wordt verreden) meer racefietsen worden verkocht. Dit kan overigen ook online als je de juiste afmetingen van je lichaam weet. Met name de hoogte van het frame is hierin belangrijk. De lengte van je benen spelen hier in een belangrijke rol. Je wilt niet op een racefiets zitten die te klein is. Je zult geen plezier aan het fietsen beleven en bovendien pijn ervaren.

Maar ga als enthousiasteling nu niet meteen naar de fietsenwinkel rennen om een nieuwe racefiets aan te schaffen. Een goede racefiets is gemaakt van licht materiaal en daarom peperduur. Jij, met weinig ervaring, gaat een keer onderuit en je fiets is kapot. Koop daarom eerst een tweedehands model. Vaak zijn die iets ouder en steviger en bovendien goedkoper. Je kunt er mooi op gaan oefenen en bekijken of je het überhaupt wel leuk vindt om veel te fietsen. Kortom: let op je geld en geef niet onnodig veel uit aan een racefiets die niet bij je past en die misschien uiteindelijk meer in je schuur staat.

Wat wel een kleine investering waard is, is natuurlijk een goede koersbroek. 🙂

cyclist-1411332_960_720

Tour de France 2015

De reden dat ik alvast een stukje over de Tour de France van 2015 schrijf is een hele leuke namelijk, het Grand Départ ligt in 2015 in Utrecht! In het verleden heeft Nederland al vaker de start van de Tour georganiseerd en nu is dat dus weer gelukt. Dit is natuurlijk een unieke kans om de wielerhelden van tegenwoordig in het echt te aanschouwen.

De eerste etappe zal zijn op zaterdag 4 juli en zal beginnen met een tijdrit over 13,7 km. Zie hieronder de route van de tijdrit.

Tijdrit 1e etappe 2015
Tijdrit 1e etappe 2015

 

De tweede etappe begint voor de Jaarbeurs en gaat na een rit door Utrecht de stad uit, het land in. De route leid langs Rotterdam en de finish zal zijn in Neeltje Jans in Zeeland.

Het begin van de tweede etappe
Het begin van de tweede etappe

etappe-2-route

Hieronder een overzicht van alle etappes van de Tour de France 2015.

 

 

 

 

tour de france 2015