Groepen

Als je een Racefiets kopen wilt en je eruit bent welk frame je wilt hebben, komt het volgende belangrijke onderdeel van de racefiets namelijk: welke groep wil jij op jou racefiets? Dit klinkt misschien raar maar met een groep word bedoeld welk schakelmechanisme, tandwielen (cassette), pedalen, ketting, trapas, crankstel en bijbehorende kabels er op jou fiets moeten komen. Eigenlijk kun je zeggen, een groep zijn alle onderdelen die bewegen.

Op het gebied van groepen zijn er drie grote fabrikanten, Shimano, Sram en Campagnolo. Elk van deze fabrikant heeft zijn eigen lijn in groepen die beginnen met een betaalbare groep voor beginners en oplopend in prijs en kwaliteit naar duurdere groepen. Shimano heeft zelfs bij haar twee duurste groepen een optie op elektronisch schakelen. Het mag duidelijk zijn dat die optie niet goedkoop is.

Als U een nieuwe, kant en klare racefiets koopt zit daar uiteraard een groep op, anders kunt U niet fietsen. Mocht U alleen een frame hebben en zelf de fiets op willen bouwen dan heeft U dus zo’n complete groep nodig. Het kan ook zijn dat U Uw fiets wilt upgraden. Misschien zit er op Uw racefiets nog een goedkopere groep op en wilt U sommige onderdelen van de groep vervangen door een duurdere versie. Het kan ook zijn dat U niet tevreden bent over Uw tandwielen, omdat U misschien zwaarder of lichter wilt rijden, en dus kunt U overwegen om andere tandwielen op Uw racefiets te zetten.

Zo zijn er nog tal van mogelijkheden om Uw racefiets aan te passen of te upgraden.

Voor een uitgebreide keuze aan groepen kijkt U op de webshop.

1 reactie op “Groepen”

  1. Shimano is de bekendste leverancier van groepen voor je racefiets. Ze hebben voor elke groep wielrenners een eigen groep gemaakt, van de beginner tot de vergevorderden en de profs. Elke groep van Shimano heeft dan ook zijn eigen prijsklasse.

Reacties zijn uitgeschakeld.