Racefiets wielen

Met de pedalen zorgt u uw kracht over kunt brengen op de fiets, maar de wielen brengen die kracht weer over op de weg. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat de wielen van de racefiets een belangrijk onderdeel zijn van de gehele fiets. Als u een racefiets kopen wilt kunt u beter niet bezuinigen op het wiel. Er is erg veel keuze in de wielen en dat komt ook omdat de wielen van de racefiets zeer belangrijk zijn voor het fietsen. Ze zorgen niet alleen voor de grip en voortstuwing maar moeten ook de klappen en trillingen van de route opvangen.   Het is dan ook van belang dat de wielen stevig zijn en niet te slap want met een stevig wiel gedraagt de racefiets zich beter.

Er zijn talloze fabrikanten van wielen en de prijzen lopen uiteen van een paar honderd tot een paar duizend. Bij het kiezen van de wielen moet U goed op de stijfheid van het wiel letten. U moet ze niet tegen de remblokken aan kunnen trekken. Verder is Uw gewicht van belang. Dit bepaalt mede het aantal spaken en of je voor carbon dan wel aluminium moet kiezen.

Ook het uiterlijk van een racefiets word grotendeels ook door de wielen gevormd. Sommige wielen zien er zo stoer uit zodat de hele racefiets er direct stoer uit ziet. Natuurlijk is dat niet het belangrijkste maar wel mooi meegenomen, toch?

De standaard diameter voor een racefiets wiel is 700c en u zult daar dan ook de grootste keuze uit vinden. Maar er zijn ook kleinere wielen voor het racefietsen (650c) maar die zie je maar zelden. Tenslotte zijn er ook nog wielen die geheel dicht zijn maar die worden hoofdzakelijk gebruikt bij tijdrijden en triathlon.

Bij onze geselecteerde webshop heeft U een grote keus aan wielen.