Racefiets Zadel

Een belangrijk onderdeel van de racefiets is de zadel. Een zadel is niet zomaar een harde platte plank. Het juiste zadel op Uw fiets kan er voor zorgen dat U veel comfortabeler op Uw racefiets zit.
Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe lenig Uw rug is. In principe zijn er 3 verschillende soorten zadels voor verschillende houdingen.

Stel, U bent lenig en U kunt, als U voorover buigt, Uw tenen aanraken met Uw handen. Sommige mensen kunnen zelfs hun handen plat op de grond leggen als ze voorover buigen. Deze mensen kunnen met een platte zadel af. Kunt U minder ver voorover buigen en komt U met Uw handen halverwege Uw onderbeen, dan is een zadel met een iets oplopende achter beter voor U. Mocht Uw rug helemaal niet lenig zijn en komt U met Uw handen amper tot Uw knieën, dan kunt U beter uitkijken naar een zadel met een sterk oplopende achterkant.

Kortom, er is ook een ruime keuze aan zadels. U kunt de tips hierboven gaan gebruiken om de juiste zadel te vinden. U kunt, als U een kant en klare fiets gekocht heeft, ook eerst het zadel uitproberen dat er standaard op zit. Mocht dat na verloop van tijd volgens U toch niet echt comfortabel zitten, dan is het misschien een goed idee om toch een ander zadel te gaan proberen.

Bekijk direct een mooi aanbod van racefiets zadels.