Racefiets onderhoud

Net als al het andere materiaal of voorwerpen die u gebruikt, heeft ook een racefiets onderhoud nodig.

Je moet je racefiets onderhouden om de gebruiksduur ervan te verlengen. Zonder onderhoudt zal je racefiets sneller slijten en zal je dus eerder kapotte onderdelen hebben of in het ergste geval een geheel nieuwe racefiets moeten kopen.

Omdat we dit willen voorkomen hebben wij van racefiets kopen online een overzicht gemaakt hoe je het beste je racefiets kan onderhouden.

Racefiets onderhoud materiaal

Om je racefiets te onderhouden moet je ook het juiste gereedschap hebben om onderhoud te plegen. Wat heb je vooral nodig:

  • Spakenspanner
  • Inbussetje
  • Schroevendraaier
  • Bus teflonspray
  • Bandenplakset
  • Poetslap
  • tandenborstel

Wanneer moet je jou racefiets onderhouden?

Elke keer als je van jou racefiets afstapt moet je eigenlijk even snel je fiets inspecteren of je de volgende keer weer veilig op kunt stappen.

Het schoonmaken van de fiets zelf is vrij eenvoudig. Je hebt al voldoende aan een emmertje met lauw water met wat afwasmiddel of een beetje autoshampoo. Daarbij kun je een afwasborstel gebruiken om het vuil eraf te wassen.

De wielen en banden zijn het belangrijkste wat je moet controleren. Kijk na een rit de banden na op eventuele steentjes of andere scherpe dingen. Als je dat er niet uithaalt dan is volgende keer de kans groter op een lekke band. Let op de spaken, of er slagen in het wiel zitten, de bandenspanning en of er andere beschadigingen zijn of slijtage te zien is.

Waar je ook naar moet kijken zijn de remmen: of de remblokjes nog voldoende zijn en of ze tegelijkertijd de band raken tijdens het remmen.

Daarnaast controleer je ook je ketting of die goed gesmeerd is en of er niet teveel vuil op zit. Er zijn tegenwoordig mooie kettingreinigers te koop waardoor het makkelijker is om de ketting goed schoon te maken. Ook moet je controleren of de ketting goed over de tandwielen heen glijdt en nergens blijft haken.

Deze punten moet je het vaakst nakijken. Ook moet de echte fanatieke racefietser minimaal 2 keer per jaar groot onderhoud plegen aan zijn racefiets.

De punten die dan nagekeken moeten worden zijn: de aandrijving, de versnellingen afstellen, die wielen uitlijnen en controleren of er verder nergens beschadegingen zijn of dat er nergens speling in is gekomen.

Als je deze punten allemaal aanhoudt gaat je racefiets veel langer mee en zul je er meer plezier aan beleven.

[bol_search_form limit=”60″ block_id=”bol_5748127a14962_search-form” cat_id=”0″ cat_select=”0″ default_search=”fiets reparatieset” name=”racefiets reparatie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]