Vrouwenfietsen

Het is een feit dat het vrouwenfietsen steeds populairder word en dat kan ook bijna niet anders met Nederlandse topfietsters zoals eerder Leontien van Moorsel en tegenwoordig natuurlijk Marianne Vos.

Door de geweldige prestaties van deze vrouwen en het Nederlands vrouwenteam krijgt de sport steeds meer aandacht en beginnen meer en meer meisjes en vrouwen met het wielrennen.

Mocht U, als meisje of vrouw, nu een fiets willen kopen is het handig om te weten waar U op moet letten bij de aankoop.

damesfiets

Zo op het eerste gezicht ziet de racefiets van de vrouw er hetzelfde uit als die van de man. Sterker nog, vroeger waren er helemaal geen fietsen speciaal voor vrouwen. De vrouwen die fietsten deden dat dus op mannenfietsen. In de loop van de tijd zijn er voor vrouwen ook speciaal fietsen ontworpen omdat er ook steeds meer interesse voor kwam. Nu is de vrouwenfiets niet meer weg te denken en is het een volwaardige markt geworden. Maar goed, wat zijn nu de belangrijkste verschillen? Om te beginnen, het frame. Dat is bij een vrouwenfiets kleiner dan bij mannen en dan met name de bovenbuis, omdat vrouwen gemiddeld gezien een korter bovenlichaam hebben kunnen ze, door middel van een kortere bovenbuis, beter bij het stuur. Over het stuur gesproken, dat is iets smaller dan van een mannenfiets omdat de vrouwen smallere schouders hebben. Dan zit er in een vrouwenfiets ook kleinere wielen en is het zadel zo ontworpen dat de vrouw er comfortabeler op kan zitten.

De meeste fabrikanten van racefietsen zetten in het type al vaak een aanduiding dat het om een vrouwenfiets gaat dus let daar ook goed op.

[bol_search_form limit=”21″ block_id=”bol_57480fdd1dca5_search-form” cat_id=”14647″ cat_select=”0″ default_search=”racefiets dames” name=”overzicht fietsen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]