Fietstochten

Stel, U rijd geen wedstrijden om wat voor reden dan ook, maar houd er wel van om een leuke route te fietsen. Tegenwoordig worden er heel veel wielertochten georganiseerd en daar zitten echt hele mooie routes bij. Nu valt het misschien niet altijd mee om erachter te komen welke leuke routes waar en wanneer zijn. Gelukkig leven we tegenwoordig in een tijdperk waar smartphones en tablets niet meer weg te denken zijn en daarbij dus ook de app-store. Er zijn verschillende apps die informatie hebben over wielertochten maar mijn persoonlijke favoriet is: Wielertoerisme kalender. Type in de app-store ‘wielertoerisme’ en er verschijnt 1 app dus dat kan niet missen.

Ook als U geen smartphone hebt met de benodigde apps, is er op internet ook de nodige informatie te vinden. Kijkt u maar eens op de site van NTFU. Hier vind U volgens mij alle fietstochten van Nederland.

Er zijn natuurlijk een paar fietstochten die U als echte wielerfanaat niet mag missen. Wat dacht U van de Jan Janssen Classic, Boogie’s Extreme, Limburgs mooiste of de Gerrie Kneteman Classic. En zo zijn er nog verschillende mooie bekende tochten.

Toch zal het U ook opvallen hoeveel fietstochten nog bij U in de buurt worden georganiseerd zonder dat U dat weet.