Fietsvakantie

Als U nu naar de Tour de France zit te kijken of misschien de Giro, dan moet U als wielerliefhebber toch ook wel eens zin krijgen om tegen zo’n bekende berg op de fietsen? Want alleen van de namen van de bekende bergen zou U al kippenvel kunnen krijgen. Wat dacht U van de Tourmalet, Mont Ventoux, Galibier of de Madeleine? Maar voor ons Nederlanders is maar 1 berg het belangrijkst en dat is uiteraard de Alpe d’Huez vanwege zijn lange historie met Nederlanders.

Altijd al eens gedroomd om eens af te zien op een van deze bergen? U kunt natuurlijk individueel een paar bergen beklimmen maar misschien heeft U wel een eigen wielerploeg en is dit een uitgelezen mogelijkheid om een mooi trainingsuitje te maken. Waarschijnlijk heeft U dit ook allemaal al eens bedacht maar is het er nog nooit van gekomen. Het valt ook niet mee om zo’n reisje in te plannen en dan maar hopen dat het hotel wat U uit heeft gekozen de juiste faciliteiten heeft. U kunt er ook voor kiezen om een fietsvakantie te boeken bij een reisbureau dat gespecialiseerd is in dergelijke vakanties. Hieronder heb ik een paar van deze reisorganisaties neergezet. Zo kunt U rustig eens kijken of een reis voor U tussen zit.

Biketravel is aanbieder van fietsreizen naar verschillende bestemmingen in Europa. U kunt hier terecht voor goed verzorgde racefietsvakanties naar onder meer Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Kreta en Italië.44

Clips Mallorca Cycling organiseert sinds 2009 betaalbare fietsvakanties op Mallorca, het land van de fietsers. Het prachtige landschap, milde klimaat en goede infrastructuur staan garant voor heel veel fietsplezier. Verblijf in mooie hotels met goed eten en ruime fietsgarages. Geniet van een servicepakket met onder andere ophaalservice bij pech en fietsen met GPS systeem inclusief mooie routes.

Als U op de fiets met vakantie gaat is het belangrijk dat U beschikt over een goede uitrusting. Wat te denken van degelijke fietskaarten, gereedschap of gps navigatie. Misschien gaat U wel van het begin tot het einde met de fiets op vakantie, dan heeft U misschien ook nog een kampeeruitrusting nodig. Voor al deze artikelen kunt U het beste naar de Fietsvakantiewinkel gaan. Deze webshop bied U de kans om goed uitgerust op vakantie te gaan.

Fietsvakantiewinkel webshop