Trainen in de winter

Op een gegeven moment komt er een tijd dat het weer begint om te slaan. Het word kouder, er komt meer wind, er gaan een paar herftsstormen over het land. En dan begint het te vriezen en te sneeuwen, kortom, geen weer meer om met een racefiets op pad te gaan.

Toch wilt U natuurlijk wel blijven trainen, maar hoe? U kunt naar een sportschool gaan om daar op een fiets te gaan zitten of om mee te doen aan een spinning les. Maar er bestaat ook de mogelijkheid om gewoon lekker thuis te trainen op Uw eigen fiets door middel van een fietstrainer. Dat is een soort standaard waarin het achterwiel geklemd word en dat er word gereden over een rol.

Zo kunt U op Uw eigen fiets lekker thuis fietsen en is er ook nog de mogelijkheid om de rollerbank zwaarder te zetten zodat U met meer weerstand fietst waardoor het net lijkt alsof U bergop fietst. Een van de bekendste merken van de fietstrainers is toch wel Tacx. Zo zijn er verschillende uitvoeringen van de rollerbanken waarbij U met het topmodel zelfs een echte etappe kunt fietsten op de computer die voor Uw neus staat.

Voor de mensen die toch liever buiten trainen in de winter is er ook nog de mogelijkheid om te gaan mountainbiken of te cyclocrossen. Een mountainbike is bij de meeste mensen wel bekend, een cyclocrosser misschien wat minder maar het komt er grofweg op neer dat een cyclocrosser een racefiets is met dikkere banden.

Wat ook veel fietsers in de winter willen doen is, schaatsen.
Net zoals er in de zomer veel schaatsers op de racefiets gaan zitten. Niet iedereen kan natuurlijk schaatsen en niet iedereen vind het leuk om te doen maar het is een tip.