Racefiets Stuur

Belangrijk is als u een racefiets stuur uitkiest voor uw racefiets dat het uw schouderbreedte heeft. Dit is het beste om een fijne houding te krijgen op de racefiets.

Verder moet u kijken naar de vorm van het stuur. Zo zijn er sturen met een platte bovenkant zodat u uw onderarmen erop kunt laten steunen tijdens het rijden, maar ook gewoon ronde sturen.

Een wedstrijdrijder zal graag een stuur hebben met diepe beugels. Hoe dieper de beugels zijn hoe aerodynamischer de zithouding is alhoewel je dat natuurlijk wel de gehele rit moet zien vol te houden.

Ook moet u rekening houden met de remmen en versnellingen dat die makkelijk te bereiken zijn.

Verder kunt u ook bij de sturen weer kiezen tussen een aluminium of een carbon stuur waarbij de carbon sturen de lichtste zijn en dus ook de duurste.

Een paar bekende stuur fabrikanten zijn Fsa, 3T en Ritchey.

Bij het stuur hoort ook een stuurpen. De stuurpen is de verbinding tussen je voorvorkbuis en je stuur. Met je stuurpen bepaal je mede je zithouding op de fiets. Het is belangrijk dat je de juiste lengte stuurpen kiest, zodat je tijdens het fietsen geen problemen ondervindt.

Na het stuur en de stuurpen moet U nog het stuurlint uitkiezen. Stuurlint zorgt voor comfort tijdens het fietsen. Het absorbeert schokken. Stuurlinten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.

Alle sturen, stuurpennen en stuurlinten vindt U in onze webshop.