Wielerboeken

Hieronder heb ik een selectie gemaakt van wielerboeken die interressant zijn voor iedereen die van racefietsen houdt. Ik heb een aantal trainingsboeken geselecteerd met daarin veel handige en bruikbare tips. Daarnaast zijn er nog een aantal echte wieler klassiekers onder de boeken die u als wielrenliefhebber niet mag missen. Ik heb de meeste van deze titels zelf gelezen en kan ze u persoonlijk echt aanraden want het zijn pareltjes! Ik wens u allemaal veel leesplezier.

Wielren boeken

In de wielerboeken die gaan over training staan zeer veel tips in die een beginnende racefietser op weg helpen om goed getraind te worden. Deze boeken zijn aan te raden voor mensen die graag op de racefiets willen stappen maar nog wat tips willen ontvangen of beter willen worden in het racefietsen.

Ook zijn er een aantal titels die u als racefiets fanaat echt niet mag missen. Zo is het boek over Erik Dekker en Michael Boogerd erg mooi met vele mooie verhalen en foto’s. Deze 2 ambassadeurs van de wielrensport worden prachtig weergegeven in deze dubbel biografie. Lance Armstrong mag natuurlijk ook niet ontbreken in deze reeks. Er zijn zeer veel boeken gemaakt over Lance Armstrong die natuurlijk naast zijn geweldige sportcarri√®re ook een zeer bijzonder leven heeft. Persoonlijk vind ik zijn boek: It’s Not About The Bike: My Journey Back To Life, 1 van de mooiste boeken over hem gemaakt. Voor Lance Armstong gelden eigenlijk maar een paar woorden: bewondering en doorzettingsvermogen.

Ook heb ik genoten van de boeken van Mart Smeets. Deze man heeft natuurlijk geen introductie meer nodig want door zijn jarenlange ervaring als journalist en zijn goede verslaggeving van de wielerrondes is zijn stem te dromen bij elke wielergek. Mart Smeets is misschien wel de grootste wielerkenner van Nederland. Zijn aangename schrijfwijze maakt dat zijn boeken zeer prettig zijn om te lezen.

Het lijkt erop dat we niet kunnen vinden waar je naar zoekt. Wellicht dat een zoekopdracht kan helpen.