Materiaalkeuze

Kies het juiste materiaal voor jouw racefiets

Tijdens de Olympische tijdrit kreeg Rohan Dennis te maken met problemen met zijn fiets. In zijn geval ging het om een los zittend opzetstuur. Hij wisselde van fiets en reed door. De fietswissel werd perfect uitgevoerd en Dennis was snel weer op snelheid. Toch was hij door deze pech zo goed als kansloos voor een plaats op het ereschavot. Zonde, want Dennis reed een uitstekende race.

Bij het rijden van een tijdrit moet alles kloppen. De kleinste details kunnen zorgen voor een lager tempo en dus tijdverlies. Specialisten die mee doen voor de zege laten niets aan het toeval over. Ze oefenen in windtunnels en zijn continue bezig met een houding die zo min mogelijk tegenwind vangt.

Tijdrijden is een bijzondere tak van sport binnen het wielrennen. Kies je voor een dicht achterwiel? Dan moet het niet te hard waaien. En bij welk stuur voel je je het best terwijl het ook nog functioneel is? Het zijn de keuzes die de gemiddelde amateurfietser niet bezig houden, maar die voor wereldtoppers van groot belang kunnen zijn.

Het is sowieso aan te raden je altijd goed te laten adviseren door mensen met verstand van zaken. Niet alleen om je sportieve prestaties te verbeteren, maar ook voor je veiligheid. Want tijdens diezelfde Olympische Spelen kwam Annemiek van Vleuten hard ten val. Je moet er niet aan denken hoe ze er aan toe zou zijn geweest als ze niet de juiste helm had gedragen. Natuurlijk gaat u niet mee doen aan dit soort grote wedstrijden, maar bedenk: een ongeluk zit altijd in een klein hoekje!

Daarom is het van groot belang om zorg te besteden aan je materiaal. Ga niet voor het beste merk of de meest voordelige oplossing. Nee, kijk wat bij jou past. Bedenk wat je gaat doen en wat je wilt bereiken en stem daar je aankopen op af.

 

olympia-1543733_960_720

Plaats je reactie!