Handige apps

Een smartphone is natuurlijk niet meer weg te denken en er zullen weinig mensen zijn die er nog geen een hebben. Het mooie van deze smartphones is dat je hem vol kan zetten met leuke apps. Zeker voor het wielrennen zijn er genoeg handige apps.

Ik heb een aantal leuke en handige apps hieronder uitgelicht.
Dit zijn een paar bruikbare apps uit Apple Store

 

 

 

 

Dit zijn een paar bruikbare apps uit de Google Play Store

Info cycling

Info Cycling is

Voeding

Stel, U heeft de smaak goed te pakken en wilt graag gaan meedoen met wedstrijden of misschien wel een lange toertocht maken. Dan is het van belang dat U genoeg eten en drinken mee neemt zodat U onderweg niet “de man met de hamer” tegenkomt of zoals in wielertermen zo mooi gezegd, dat U geen last krijgt van “hongerklop”. Maar wat moet U onderweg eten? Tijdens het fietsen valt het niet mee om een bord met macaroni naar binnen te werken dus dat zal op een andere manier moeten.

Drinken

Neem altijd genoeg drinken mee onderweg! Of U nu een groot of een klein rondje fietst, altijd drinken mee. Bij grotere rondes word toch aangeraden om 2 grote bidons mee te nemen. Let U wel op dat U 2 bidonhouders op Uw fiets heeft zitten. Neem zeker een grote bidon met water, dat is altijd goed. In de andere kunt U een sportdrankje in doen. Naast bidons zie je tegenwoordig steeds meer wielrenners met een drinkrugzak op hun rug. Deze drinkrugzakken vind je meestal met 1.5L, 2L of 3L inhoud. Er kan gedronken worden via een drink slang die over je schouder hangt. Het voordeel bij deze drinkrugtassen is ook dat het drinken meer gekoeld blijft dan in een bidon.

sportdrank

sportdrank1

 

Eten

Mocht U niet langer als een uur gaan fietsen kunt U het op zich zonder eten af. Pas na een uur word het toch wel belangrijk om zo af en toe wat te eten. Zo kan een banaan al tijd wel worden gegeten. Verder kunt U ook denken aan een plak ontbijtkoek of wat daar ook op lijkt zijn de voorverpakte kruidkoeken zoals een Snelle Jelle. Ook een gewoon bruin broodje doet het altijd goed. Al het bovenstaande is in principe bedoeld voor de normale toerfietser. Maar stel dat U misschien wedstrijden wilt gaan rijden, dan valt het niet mee om op topsnelheid een banaantje te pellen. Om het eten wat makkelijker te maken tijdens het fietsen is er vloeibare voeding, ook wel een gel genoemd. Dit zijn meestal kleine zakjes met een draaidop die er vaak tussen de tanden vanaf word gedraaid. Deze gellen zitten vol koolhydraten en worden snel opgenomen in het lichaam. Verder zijn er ook speciale energy repen in allerlei smaken te krijgen die ook goed te verteren zijn.

Zorg er altijd voor dat U op tijd eet voordat U honger begint te krijgen want als dat gebeurd bent U al te laat! U vind een uitgebreid assortiment voeding in onze webshop.

Wilt U nog meer informatie omtrent de voeding voor, tijdens en na het fietsen? Yneke Vocking is voedingsadviseur en op haar website legt ze uitgebreid uit hoe U het beste met voeding kunt omgaan als U wilt gaan wielrennen.

Fietsvakantie

Als U nu naar de Tour de France zit te kijken of misschien de Giro, dan moet U als wielerliefhebber toch ook wel eens zin krijgen om tegen zo’n bekende berg op de fietsen? Want alleen van de namen van de bekende bergen zou U al kippenvel kunnen krijgen. Wat dacht U van de Tourmalet, Mont Ventoux, Galibier of de Madeleine? Maar voor ons Nederlanders is maar 1 berg het belangrijkst en dat is uiteraard de Alpe d’Huez vanwege zijn lange historie met Nederlanders.

Altijd al eens gedroomd om eens af te zien op een van deze bergen? U kunt natuurlijk individueel een paar bergen beklimmen maar misschien heeft U wel een eigen wielerploeg en is dit een uitgelezen mogelijkheid om een mooi trainingsuitje te maken. Waarschijnlijk heeft U dit ook allemaal al eens bedacht maar is het er nog nooit van gekomen. Het valt ook niet mee om zo’n reisje in te plannen en dan maar hopen dat het hotel wat U uit heeft gekozen de juiste faciliteiten heeft. U kunt er ook voor kiezen om een fietsvakantie te boeken bij een reisbureau dat gespecialiseerd is in dergelijke vakanties. Hieronder heb ik een paar van deze reisorganisaties neergezet. Zo kunt U rustig eens kijken of een reis voor U tussen zit.

Biketravel is aanbieder van fietsreizen naar verschillende bestemmingen in Europa. U kunt hier terecht voor goed verzorgde racefietsvakanties naar onder meer Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Kreta en Italië.44

Clips Mallorca Cycling organiseert sinds 2009 betaalbare fietsvakanties op Mallorca, het land van de fietsers. Het prachtige landschap, milde klimaat en goede infrastructuur staan garant voor heel veel fietsplezier. Verblijf in mooie hotels met goed eten en ruime fietsgarages. Geniet van een servicepakket met onder andere ophaalservice bij pech en fietsen met GPS systeem inclusief mooie routes.

Als U op de fiets met vakantie gaat is het belangrijk dat U beschikt over een goede uitrusting. Wat te denken van degelijke fietskaarten, gereedschap of gps navigatie. Misschien gaat U wel van het begin tot het einde met de fiets op vakantie, dan heeft U misschien ook nog een kampeeruitrusting nodig. Voor al deze artikelen kunt U het beste naar de Fietsvakantiewinkel gaan. Deze webshop bied U de kans om goed uitgerust op vakantie te gaan.

Fietsvakantiewinkel webshop

Fietstochten

Stel, U rijd geen wedstrijden om wat voor reden dan ook, maar houd er wel van om een leuke route te fietsen. Tegenwoordig worden er heel veel wielertochten georganiseerd en daar zitten echt hele mooie routes bij. Nu valt het misschien niet altijd mee om erachter te komen welke leuke routes waar en wanneer zijn. Gelukkig leven we tegenwoordig in een tijdperk waar smartphones en tablets niet meer weg te denken zijn en daarbij dus ook de app-store. Er zijn verschillende apps die informatie hebben over wielertochten maar mijn persoonlijke favoriet is: Wielertoerisme kalender. Type in de app-store ‘wielertoerisme’ en er verschijnt 1 app dus dat kan niet missen.

Ook als U geen smartphone hebt met de benodigde apps, is er op internet ook de nodige informatie te vinden. Kijkt u maar eens op de site van NTFU. Hier vind U volgens mij alle fietstochten van Nederland.

Er zijn natuurlijk een paar fietstochten die U als echte wielerfanaat niet mag missen. Wat dacht U van de Jan Janssen Classic, Boogie’s Extreme, Limburgs mooiste of de Gerrie Kneteman Classic. En zo zijn er nog verschillende mooie bekende tochten.

Toch zal het U ook opvallen hoeveel fietstochten nog bij U in de buurt worden georganiseerd zonder dat U dat weet.

 

Trainen in de winter

Op een gegeven moment komt er een tijd dat het weer begint om te slaan. Het word kouder, er komt meer wind, er gaan een paar herftsstormen over het land. En dan begint het te vriezen en te sneeuwen, kortom, geen weer meer om met een racefiets op pad te gaan.

Toch wilt U natuurlijk wel blijven trainen, maar hoe? U kunt naar een sportschool gaan om daar op een fiets te gaan zitten of om mee te doen aan een spinning les. Maar er bestaat ook de mogelijkheid om gewoon lekker thuis te trainen op Uw eigen fiets door middel van een fietstrainer.Dat is een soort standaard waarin het achterwiel geklemd word en dat er word gereden over een rol.

Zo kunt U op Uw eigen fiets lekker thuis fietsen en is er ook nog de mogelijkheid om de rollerbank zwaarder te zetten zodat U met meer weerstand fietst waardoor het net lijkt alsof U bergop fietst. Een van de bekendste merken van de fietstrainers is toch wel Tacx. Zo zijn er verschillende uitvoeringen van de rollerbanken waarbij U met het topmodel zelfs een echte etappe kunt fietsten op de computer die voor Uw neus staat.

Voor de mensen die toch liever buiten trainen in de winter is er ook nog de mogelijkheid om te gaan mountainbiken of te cyclocrossen. Een mountainbike is bij de meeste mensen wel bekend, een cyclocrosser misschien wat minder maar het komt er grofweg op neer dat een cyclocrosser een racefiets is met dikkere banden.

Wat ook veel fietsers in de winter willen doen is, schaatsen.
Net zoals er in de zomer veel schaatsers op de racefiets gaan zitten. Niet iedereen kan natuurlijk schaatsen en niet iedereen vind het leuk om te doen maar het is een tip.